16 Ağustos 2016 Salı

Kahve Dünyası Çikolatalarının Sırrı

     Merhaba bugün kahve dünyasının çikolata atölyesindeyiz.Size şu kadarını söyleyeyim bir çikolata delisi olaraktan 3 saat süren bu atölye de çikolataya doyduk.Çalışmalar bittiğinde bir parça daha çikolata yiyemeyecek gibiydim .Neden derken  :) Yaptığımızın 2 katı çikolata yediğimiz için.İyi yedik.Pişman mıyız? -HAYIIIIIR ! :))

kahve dünyası çikolata




         Aklımıza düştü bir çikolata sevdası başladık çikolata atölyesi aramaya.İnsanlar bin tl küsür parayı kurslara verdiklerini bilmiyordum aradık taradık ve bir de ne bulalım Kahve Dünyası da Çikolata Atölyesi düzenliyormuş hem de 90 TL ve sadece 6 kişiyle çalışıyorsunuz.Atölye günü geldi ve Kozzy Avm'deyiz. İlk olarak bize verdikleri önlükleri takarak başladık işe.Çikolata hakkında detaylı bilgi aldıktan sonra başladık Trüf Çikolata yapımına.

kahve dünyası çikolata

Trüf Çikolata (Hamuru İçin) :
150 GR TOZ SEKER
500 GR KREMA
30 GR TEREYAĞ
250 GR SÜTLÜ ÇİKOLATA (2 KARTON BARDAĞI KULLANDIK)
1200 GR BİTTER ÇİKOLATA

!!En bastan söyleyeyim aralarından en uğraştırıcı ve yorucu tarif bu karıştırırken güç gerekiyor ve elde yuvarlarken hamurun şekil alması zor.
Toz seker ve krema 60 dereceye gelene kadar kaynatılır.İçerisine tereyağ ilave edilir,eriyene kadar karıştırılır.Hazırlanan karışıma 29 dereceye temperlenmiş sütlü ve bitter çikolata eklenir.Mayalanana kadar karıştırılan malzeme yağlı kağıt konulmuş tepsiye dökülür.Spatula ile eşit yayılan hamur karışımı +8 derecedeki (evdeki dolaplarda -18 derece iyi imiş) dolapta 5 saat bekletilir. 

kahve dünyası çikolata


Hazırlanan hamurumuzu kolay çıksın diye küçük kareler şeklinde kestik.Elde hamur ceviz büyüklüğünde yuvarlanır.Hazırlanan toplar isteğe göre hindistancevizi , ceviz , fındık , fıstık , kakao gibi öğütülmüs malzemelere bulanır.


kahve dünyası çikolata

Gel gelelim,nefis mi nefis favorim mi favorim yapılması bir o kadar pratik ve lezzeti şahane Roche çikolata yapımına. İlk olarak çikolataları benmari usulü eritmeden bahsedeyim.Derin bir tencereye su konur .İçine suya batmayacak şekilde bir kase yerleştirilir.Suyun içindeki kaseye sütlü ya da bitter para çikolata konarak suyun sıcaklığı ile çikolatanın erimesi beklenir.Dikkat edilmesi gereken önemli konu çikolata ile suyun kesinlikle temas etmemesidir. Çikolatayı karıştırmak için kullanılan spatula her zaman kuru olmalıdır.



kahve dünyası çikolata


Biz çikolatayı eritmekle uğraşmadık makineden doldurduk bardaklarımızı.Video da görebilirsiniz.

Roche Çikolata :
100 GR FINDIK,FISTIK VEYA 
 KURUTULMUŞ PORTAKAL KABUĞU ,KURU ÜZÜM 
200 GR ÇİKOLATA

200 GR para çikolata benmari usulü eritilirken diğer taraftan çiğ fındık ya da fıstık (fıstıklar kavrulmuş ise bu işleme gerek yoktur) teflon tavada kavrulur.29 dereceye gelmiş olan çikolata fındık  ya da fıstıkla karıştırılır.İyice harmanlanmış karışım,tatlı kaşığı yardımıyla yağlı kağıt üzerine ceviz büyüklüğünde aralıklarla dökülür.Oda sıcaklığında veya buzdolabında donmaya bırakılır.




kahve dünyası çikolata atölyesi

Sütlü çikolatayla fıstığın, bitterle fındığın,beyaz çikolatayla portakal kabuğunun uyumu denenmiş ve başarıyla sonuçlanmıştır :) 



kahve dünyası çikolatası



Ve son olarak çikolata kaplı çilek yapımı :
Yapılışı çok pratik önemli olan süslemesi bence.
 İlk olarak çilekler saplarıyla yıkanır .Tek tek peçete ile kurulanır.Daha sonra çikolata benmari usulü eritilir.Çilekler saplarından tutularak çikolataya batırılır.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye birbirine değmeyecek şekilde dizilerek donması beklenir.
!!Taze meyve ile üretildiğinden ,meyve sulanma yapabilir; maksimum +5 derecede 8 saat dayanabilir.


kahve dünyası çikolata

Çikolatayı iki renkli yapmak için alt katı çikolataya batırdıktan sonra donması beklenir ve sonra ikinci renk çikolata eklenir.
V yaka yapmak için çilekler yanlamasına çikolataya batırılır.
Detaylı süslemek için yağlı kağıttan sıkma torbası yapılır ve erimiş çikolata eklenir ucu küçük kesilir ve çikolatalar süslenir.

kahve dünyası çikolata atölyesi

Yaptığımız ürünleri paketleyip evimizin yolunu tutma zamanı.Yaptığım çikolataların şeklinide tadını da çok beğendim.Bence Kahve Dünyasının Çikolatalarının Sırrı taze ve kaliteli ürün kullanmalarında.
Videomu izlemeyi unutmayın.Bir daha ki yazım da görüşmek üzere kendinize iyi bakın :)

VİDEO:


İNSTAGRAM:



YOUTUBE:









0 yorum:

Yorum Gönder

 

gezi günlügüm Template by Ipietoon Cute Blog Design